21.10.2015

Taas on melkein kuukausi vierähtänyt. 

Taigaa on metsässä käytetty ja välillä alkaa tuntumaan niinkuin olisi ihan oikean HIRVIKOIRAN kanssa metsässä. Haukku maittaa, jos hirvet jää haukuttavaksi. Pisin haukku 13,5 tuntia ja silloinkin täytyi koira pyydystää tien ylityksestä kyytiin. Ja mikä parasta haku alkaa vaikuttaa ihan oikealta haulta. Eilen viimeksi oltiin metsässä ja eka hakulenkki oli n. 2,5 - 3 km. Sitten kävi luona ja lähti saman tien uudestaan. Hirvi löytyi toiselta lenkiltä 1,5 km päästä. Aikaa tosin kului ja matkaa tuli koiralle kolmisen kilometriä, mutta hirvi löytyi. Harmi vaan, ei jäänyt kuuntelemaan haukkua vaan lähti saman tien juoksuun. 

Seuraamisesta Taigalta puuttuu vielä se viimeinen sitkeys. Jos hirvi ei pysähdy, jättää Taiga yleensä viimeistään 10 km kohdalla leikin kesken. Jospa sekin vielä tässä syksyn mittaan kehittyisi.

Kyllä siitä vielä hyvä peli tulee. :)


30.9.2015

Niin se on syksy pyörähtänyt käyntiin.

Nyt on päästy Taigan kanssakin muutamia kertoja metsään. Tuli se jokasyksyinen sairaslomakin heti toisella reissulla. Ekan reissu meni haahuillessa, toisella löyti hirvet. Ja sepä olikin sittten mukavaa se haukkuminen. Ekalla yrityksella 1,5 tunnin haukun jälkeen tuli vielä pillillä luokse. Seuraava yo tulikin sitten n. 13 tunnin kohdalla. Ja virtaa olisi vielä ollut jatkaa. Laitoin kuitenkin koiran autoon jolloin huomasin, että silmät oli aivan punaiset. Kotona se sitten hieroikin niitä välillä. 

En aluksi keksinyt syytä moiseen, mutta kuivasta metsästä jotain pölyä ja roskia mennyt silmiin. Silmähuuhteella kuitenkin saatiin silmät puhdistettua. Melkoinen operaatio sekin. 

Seuraavana aamuna huomasin, että ontuu toista etujalkaa. Sitä sitten puristelin ja kääntelin, mutta muuta vikaa ei löytynyt, kuin pieni viilto anturassa. Ilmeisesti kuitenkin sen verran syvä, että varsinkin tarhassa murskeen päällä kävely sattui.

Tätä sitten paranneltiinkin varmuudenvuoksi pari viikkoa. 

Pari seuraavaa reissua tuotti lähinnä harmaita hiuksia isännälle, kun tiejuoksu tuntui Taigalle maittavan. Liekkö sitten juoksut vielä vaikuttaa. Samaa ongelmaa oli viime vuonnakin.

Eilen kuitenkin löytyi hirvet haukkuun. Yhteydenotto jäi yritykseksi. Koiran sain pois 8 tunnin töiden jälkeen, kun pääsin karkolla koiran ja hirvien väliin.

Lauantaina jatketaan harjoituksi. Jospa se hirvet alkasi löytymään vähän paremmalla prosentilla. 


16.8.2015

H-Hetki lähestyy ja Taigalla alkoi juoksut. Siirtyy aloitus parilla viikolla eteenpäin. No, jospa silloin olisi jo vähän viileämpääkin. Nyt on sitten aikaa käyttää yhtä kasvattia metässä, niin saa sekin vähän enemmän metsää. Jos se haukkuminenkin alkaisi kiinnostaa..

18.6.2015

Pitkästä aikaa...

Ei tuolta Kouvolasta kokemusta enempää...

Kevät ja alkukesä mennyt ja syksyä odotellaan. Vuoden ensimmäinen hirvihaukkukin on jo kuultu. Hihnassa tosin. Lenkillä nähtiin yksinäinen lehmä. Jätti vasan todennäköisesti tienvierus taimikkoon ja itse lönkötteli aukon yli. 

Koirarintamalla tulossa mahdollisesti uusia tuulia. Jos sitä Taigalle kaveria tarhaan. 

Hyvää Juhannusta kaikille!


17.2.2015

Taiga ilmoitettu näyttelyyn. Ei lähdetäkkään tuonne varkauteen, niin kuin oli tarkoitus. Pitkän pohdinnan jälkeen päädyttiin Kouvolan näyttelyyn joka on samana viikonloppuna. Toivottavasti ei satu juoksut pahimmoilleen näyttelyyn.

 

4.1.2015

Se on taas vuosi vaihtunut ja hirvihommat tauolla.

Viime päivityksestä onkin aikaa. Ei menneet Taigan kokeet loppukaudestakaan ihan putkeen. Yksi ykkönen saaliiksi. Haku ailahtelee vieläkin. Uudenvuoden aaton aattona kävin vielä metässä. Silloin haku pelasi huomattavasti paremmin kuin viimeisissä kokeissa. Mistä lie sitten johtuu. Matkoja kertyi n. 20 km pääasiassa lumisia jälkiä peratessa. Hirvikin lopulta löytyi, mutta ei jäänyt haukuttavaksi.

Talven aikana jos joitain näyttelyitä kokeilisi. Päänäyttelyyn ainakin on tarkoitus lähteä. Ja tuota yhteistyötä koitetaan pitää yllä. Tuossa ykkös kokeessa yhteistyöpisteitä 9. Siitä on hyvä jatkaa.