2017


11.12.2017

No joo. Eipä ole tullut päivitettyä sivuja vähään aikaan. :)

Kausi alkaa olla paketissa ja paljon on mahtunut syksyyn.

Treenithän lähti kulkemaan ihan hyvin ja haukku maistoi koirille. Vähän enemmin panostin Beatrixiin, kun sillä oli tarkoitus yrittää kohti sm kisoja. Syyskuun alussa käytiin Reisjärvellä kasvattajakisassa edustamassa Nokituvan joukkueessa. Tuliaisina kaksilla hirvillä väkisin väännetty pikku ykkönen 70,75.

Sillä lunastettiin paikka piirin karsintaan, mutta sitten puuttui kohtalo peliin. Ilmeisesti parin hieman lämpöisessa kelissä aamuyölle venyneen haukun seurauksena tulehtui Trixin kurkku. Ja pahasti. Siinä meni piirin kisat ja hirvijahdit. Kahden antibioottikuurin jälkeen marraskuulla kesti kurkku haukkua.

Taigan kanssa kävin Kaakon Kennelkerhon kokeessa puolustamassa mestaruutta, mutta eihän se keskenkuntoisella koiralla oikein onnistunut. Hirvijahdissa sen sijaan kulki paremmin, kolme hirveä Taigan töihin.

Itsenäisyyspäivänä pyörähdettiin Trixin kanssa Ilmajoella Hopiasarvessa. Ei jäänyt paljon kerrottavaa. Peurat ja kauriit sotkivat homman ja jäätiin hakupisteille.

Tammikuun aikana astutetaan Trixi Kaivoskummun Käpälämäen Keisarilla. Siitä pitäisi tulla varhaiskypsiä ja sitkeitä koiria.


6.5.2017

Imatralta tuliaisina KÄY-EH. Siihen on hyvä näyttelyhommat lopettaa.

26.3

Eilen käytiin sitten Lahden KV näyttelyssä. Tulokseksi saatiin KÄY-H. Ja sehän riittää. KVA-hakemus laitettiin heti vetämään. Pääsiäisenä käydään vielä Imatralla pyörähtämässä, kun ilmoitin Trixin sinne varuiksi. Sitten keskitytään muihin juttuihin. Jos yrittäisi sitä tottelevaisuutta syksyä silmällä pitäen. Viime syksynä otteet oli kyllä sellaisia, että voihan se olla turhaa työtä.

18.3

Viikko sitten kävästiin Härmässä SHHJ:n vuosikokouksessa ja näyttelyssä. Trixikin kävi kehässä pyörähtämässä. Tuloksena JUN-T.


8.2.

Päivitystä sivuille pitkästä aikaa. Viime vuosi jäi jotenkin välistä. Vuosi joka oli harrastuksen puitteissa paras tähän asti.

Helmikuussa haettiin kenneliin vahvistusta Äänekoskelta Nokituvan Kennelistä, pieni harmaa narttu Beatrix.

Beatrix (Trixi) kotiutui hyvin ja piti puolensa Taigan kanssa touhutessa. Melko nopeasti ilmeni, ettei sitä voinut jättää vahtimatta pihalle, hävisi samantien viereiseen metsään.

Aika kului ja siirryttiin samoilemaan oikeisiin metsiin. Normaalia pennun touhuja, keppien ja käpyjen pureskelua. Pikkuhiljaa alkoi lenkit pidentyä ja katsoin parhaaksi varustaa Trixin tutkalla ennen kuin päästin irti. Sitten n. neljä kk vanhana väistämätön tapahtui. Oltiin taas kerran ihmettelemässä mitä kaikkea sieltä metsästä löytyy. No löytyi tuoreet hirven jäljet ja koira hävisi saman tien. Katsoin tutkaa ja vauhdilla mentiin. Hetken päästä n. 300 metrin päässä kuului pätkä haukkua. Uskalsi haukkua! Haukun loputtua toivoin että hirvi karkkoaa ja pentu tulisi pois, ettei sattuisi mitään. Vielä mitä, hirvi tosin lähti. Ensin tultiin 150 m kohti, en tiedä kumpi tuli edeltä. Siinä haukahdus, monot ympäri ja lähes kilometrin seuranta. Oli melko tohkeissaan kun palasi karkolta.

Tämän jälkeen totesine, että kiinnostusta aiheeseen on, enkä vapaana pitänytkään, ettei sattuisi mitään.

Sitten syksy koitti ja koirien irtipitoaika. Vapaa päivät meni tehokkaasti metsässä kahden koiran kanssa. Taigalla haku oli taas parantunut edellisestä vuodesta ja hirviä löytyi hyvällä prosentilla. Haukkukin maittoi yleensä pimeästä pimeään. Trixi väläytteli aina välillä hyvääkin hakua ja hirviäkin alkoi löytyä. Ei tosin pysyneet haukussa. Liian tulisesti meni hirville. Pikku hiljaa alettiin saamaan haukkuja pidemmiksi ja hakukin muuttui yks kaks ensimmäisen kunnon haukun jälkeen todella hyväksi.

Koerintamallakin tapahtui hienoja jutuja.

Syksyn ekassa kokeessa Taiga haukkui 90,5 pistettä voittaen Kaakon Kennelkerhon mestaruuden. Samalla tuli viimeinen tarvittava ykkönen kva-arvoon. Oli hieno fiilis kaikkien vastoinkäymisten jälkeen. Ja kun kerran alkoi kulkea, niin startattiin piirin karsintaankin. Sieltäkin tuli ok tulos 84 pistettä. Jatkoon se ei riittänyt, lähellä se oli ja ihan otettavissa olsi ollut, mutta Taigan perisynnit, haukkutiheys ja hakunopeus pudotti pisteitä liikaa. Hirvihän löytyi ja haukku maittoi, aamu neljään asti.

Trixiä käytin kokeissa heti 9kk vanhana, mutta sitä ei tullut kuin kokemusta.

Sitten jahdattiin(ei kaatoja) ja haukukuteltiin hirviä pari kuukautta. Ja kun kerran Trixin touhut näytti lupaavilta kokeiltiin taas koetta.

Sitten alkoikin tapahtua.

29.11. 92,5 pist hirv-1

6.12. 86 pist hirv-1

17.12. 86 pist hirv-1

22.12. 83,5 pist hirv-1

Ja koira näyttelytulosta vailla kva alle vuoden ikäisenä!

Yhteistyöpisteitä ei saatu kuin ekasta kokeesta ja viimeisellä mettäreissulla tapaninpäivänä ei antautunut enää edes karkosta. Tiedossa pitkiä päiviä ensi syksynä.

Näyttelyissäkin käytiin Kuopiossa tuloksena H. Trixihän on muuten ihan hyvän näköinen, mutta rinnassa ja etujaloissa on valkoista, mikä pudottaa arvostelua. Maaliskuun 25. päivä on kohtalon hetki. Jos silloi tulee tuo mettämiehen serti (H), tulee Trixistä kva. 15 kk ja kaksi päivää vanhana.