Kinnarin Lulu

FIN KVA Kinnarin Lulu  FIN27332/07  28.3.2007 - 21.11.2012

Lulu menehtyi synnytyksen jälkeen 21.11.2012

Lulu oli erittäin ihmisystävällinen koira ja tuli myös toimeen toisten koirien kanssa.

Näyttelyissä käytiin muutamia kertoja, parhaana tuloksena EH.

Koepuolelta on tuo KVA arvo. Sen saavuttamiseen meni useampi vuosi, mutta se ei ollut koiran huonoutta. Isännällä ei vaan työvuorot ja vapaa-ajan harrastukset kohdanneet. Siihen vielä muutama tyhjä maasto, niin eipä se muuta tarvi. Koira oli kuitenkin toimiva ja viihtyi metsässä hirvien kanssa. Pisin haukku mistä sain viimein houkuteltua pois oli n.17 tuntia. Avo-kokeessa jäi metsään ensimmäisen kerran. Usean tunnin yrityksen jälkeen luovutin ja jäin odottelemaan. Lulu lopetti haukun joskus klo.23 jälkeen. Haukkuaikaa kertyi 13 tuntia.

Nuorempana Lulu toimi metsässä "kaadolla nähdään tyyliin", mutta vanhempana tuo yhteistyökin toimi paremmin. Viime syksynä tuli jopa kokeissa ottamaan kutsusta yhteyttä.

Lululta on ammuttu toki hirviäkin, noin hirvi vuoteen tahdilla. Ensimmäinen n. 8kk iässä.

 

Tervahaudan Tipsu 20.11.2012 - 13.12.2013

Tipsu oli todella kiltti ja rauhallinen hirvikoiran alku. Pentuna se varattiin kahteen kertaan, mutta kumpikin ostaja perui, niinpä päätin jättää sen kotiin. Pikkuhiljaa alkoi tulla itsellekin sellainen kutina että tästä voisi tulla jotain erinomaista.

Niin ei ollut vaan tarkoitettu. Tipsulle tuli vertavuotava kasvain keuhkoon ja ainut vaihtoehto oli lopettaa se. Oli todella kova paikka.

Sain Tipsulle kaksi hirvihaukkua syksyn aikana. Niistä ensimmäinen kolmannella hirvikosketuksella lokakuun alussa. Haukkua kesti 13 tuntia ilman yhteydeottoja. Ja millaista haukkua. Kuului selvästi 2,5 km päähän. Vielä kaksi viikkoa ennen kun Tipsu täytyi lopettaa, se haukkui 7 tuntia. Tämän työskentelyn jälkeen odotukset seuraavalle syksylle olivat korkealla. Ajattelin että se heikohko haku paranisi iän ja kokemuksen myötä.

Tipsukassa oli jotain erityistä, enkä tiedä tuleeko koskaan toista samanlaista.  

Lulu

Lulu

Tipsu